Historie Benny Looze voor vrachtwagen

De 'levensweg' van Transportbedrijf Benny Looze

In het jaar 1968 zocht een bevriende zakenman van Benny en Netty Looze een betrouwbare vervoerder. Benny en Netty zagen toen de mogelijkheid om voor zichzelf te beginnen. Zo werd besloten een vrachtauto aan te schaffen, een Volvo N-86. De sprong in het diepe was genomen, er was geen terugweg meer.

De jaren '60 en '70: gestage groei
In 1969 kregen Benny en Netty de toenmalige firma Rinco te Oldenzaal als klant.Door deze uitbreiding kon de eerste chauffeur worden aangenomen. Ook werd toen aan de Emmastraat te Enschede een ruimte gehuurd om de vrachtauto’s te stallen en kleinschalige op- en overslag werkzaamheden te kunnen verrichten. Vanaf dit moment ging de groei van Benny Looze Internationaal Transport langzaam maar gestaag door.

De jaren '80: voor- en tegenspoed
In 1982 verhuisde transportbedrijf Benny Looze van Enschede naar Oldenzaal. Aan de Marconistraat 21 zagen Benny en Netty, mede door de centrale ligging, goede uitbreidingsmogelijkheden. De officiele opening werd verricht door Mevrouw Nelie Smit (Kroes), de latere Minister van Verkeer en Waterstaat en EU-commissaris. Kort daarna werd de autosnelweg A-1 versneld aangelegd.

Maar Benny Looze kreeg in dit jaar ook te maken met tegenspoed. Eén van de grootste klanten ging dit jaar failliet. Zowel Benny en Netty als hun vertrouwde personeel lieten de schouders niet hangen en dankzij het grote doorzettingsvermogen klom het BL team samen uit het dal.

De jaren '90: verdere groei
De nieuwbouw op het eigen terrein van een grote opslaghal met kantoren was in 1992 aanleiding om de bedrijvigheid uit te breiden met 'Looze Warehouse' en 'Looze Logistics'.

In 1997 werden de werkzaamheden van Looze uitgebreid met wereldwijde multimodale transporten. Transporten per spoor, zee en door de lucht behoorden vanaf nu ook tot de werkzaamheden.

Nieuwe wegen
Als echt familiebedrijf met eigen vertrouwde personeelsleden op kantoor als ook op de weg, vond het BL-team ook nieuwe wegen zoals distributie, op- en overslag en voorraadbeheer.

Overlijden Benny Looze
In het jaar 1998 zat er een diep dal in de weg van Transportbedrijf Benny Looze. Benny werd ernstig ziek en overleed als gevolg van deze ziekte op 1 april 1998. Na lange wegen te zijn begaan ging zijn laatste rit o.a. over zijn eigen terrein, gevolgd door twee van zijn eigen vrachtauto’s. Benny werd door veel mensen gewaardeerd mede door zijn nuchtere kijk op het leven. Met steun van alle trouwe werknemers bleek de weg van Benny Looze toch verder te gaan.

Heden en toekomst
Nog steeds is Benny Looze, inmiddels sinds 50 jaar,  een familiebedrijf. Het merendeel van de werknemers is lange tijd in dienst . Sinds het begin 2018 worden de werkzaamheden van Looze uitgevoerd op de nieuwe vestiging in Gildehaus (Bad Bentheim). De nieuwe vestiging is gelegen op een A1 locatie net over de grensovergang van Oldenzaal/De Lutte. Een zeer  neutraal gelegen locatie waardoor Looze de belangen van zowel haar Nederlandse als  Duitse klanten optimaal behartigen kan. 

Foto Historie Benny Looze
Foto Historie Benny Looze
Foto Historie Benny Looze